Asutaan Pohjois-Pohjanmaalla. Siellä missä ei ole oikein mitään :) Halusin aikanaan pois pääkaupunkiseudulta ja tänne päädyttiin. Susien ja karhujen naapuriin. Kisamatkat on pitkät, satoja kilometrejä suuntaansa, mutta treenikenttä ja halli löytyy läheltä ~ 4km päästä. Sen minkä täällä häviää palveluiden puutteessa  voittaa mennen tullen siinä että aina mahtuu kentälle tai hallille treenaamaan ja metsään pääsee kunhan vaan ottaa ja lähtee.

Harrastan ja kisaan koirieni kanssa tällä hetkellä agilitya, tokoa, rally-tokoa ja pk-lajeista jälkeä. Olen myös käynyt satunnaisesti raunioilla. 

Vuosia sitten kilpailin pk-jäljellä, mutta viimeisistä jälkikisoista on aikaa > 10v. Nyt on uusi jälkikoira vuosien jälkeen kasvamassa ja tavoitehan meillä on palata jälkikokeisiin sillä pk-puolelta tämä koiraharrastus on aloitettu ja sinne se mieli takaisin halajaa.

Tykkään eniten siitä, että koiran kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Sitä tehdään mikä meistä kivalta tuntuu. Ja jos ei tehdä mitään niin sekään ei haittaa eikä kenenkään pääkoppa siihen kaadu. 

Nykyisten koirieni kanssa niiden treenilajit ovat oman ajankäyttöni sekä vuorotyöni vuoksi jakaantuneet kahteen porukkaan. Osa koirista treenaa agilitya ja jälkeä ja toinen porukka tokoilee ja rallyilee. Treenit meillä on tavoitteellisia, mutta kisoihin ja kokeisiin mennään hieman hitaammalla tahdilla kun joskus aikaisempina vuosina johtuen pääosin vuorotyöstäni ja viikonlopputöistä.

 

Kasvatustyöni on pienimuotoista. Jokaisen pentueeni olen teettänyt niin että olisin itse valmis pentueesta koiran itselleni ottamaan ja usein myös näin olen tehnytkin. Sijoitan harvakseltaan, mutta toimin usein yhteistyössä kasvattieni omistajien kanssa, Kiitänkin luottamuksesta.